E-bib.be

Uw referentie-bibliotheek voor elektriciteit, elektronica en e-commerce

GSM's
GSM is de afkorting voor "Global System Mobile". Het zijn dus in principe draagbare telefoons, maar die rechtsteeks met een antennesysteem verbonden zijn en zo in verbinding staan met alle andere netten.

Vroeger waren GSM's zeer duur, maar nu is er een enorme keuze aan lage prijzen. Vooral Nokia is bekend om zijn groot assortiment. De prijzen van eenvoudige toestellen zijn nu zodanig laag dat het niet meer de moeite loont om tweedehands te kopen, al vind je nog vele advertenties over o.a. GSM's op het internet.Op vergelijk.be kan je prijzen vergelijken, ook van de nieuwste modellen. Deze zijn dikwijls al GPRS-systemen (Global Packet Radio Services), een nog snellere manier om draadloos te communiceren en ook email via je mobieltje mogelijk te maken.

Sommmigen beweren dat je ziek wordt door GSM-straling, maar verschillende studies beweren dan weer dat dit niet klopt. In ieder geval heeft niemand graag een GSM-mast in zijn buurt, maar houdt men toch maar weer zijn toestel vlak bij zijn hersenen. Dit toestel moet nochtans ook sterk genoeg stralen om de antennemast te bereiken, evenzeer als de antennemast gewoon maar het verst afgelegen GSM-toestel moet bereiken.Publicitaire aanbiedingen

Terug

 

  www.e-bib.be is een iniatief van de firma HeWiCOM.